Munkáltatók részére

Kérjük adja meg e-mail címét, amire a rendszer a kitöltés végeztével elküldi Önnek az eredményét!

Elérhető maximális pontszám: 23 pont
A “megfelelt” szinthez szükséges pontszám: 20 pont

Please enter your email:

1. A munkavállaló köteles a munkahelyén…… Fejezze be a mondatot! (2 pont)

 
 
 

2. A munkáltató köteles a munkahelyen….. Fejezze be a mondatot! (2 pont)

 
 
 

3. Mekkora mozgásteret kell biztosítani a munkavállalók részére a biztonságos munkavégzéshez?  (2 pont)

 
 
 

4. Válassza ki a munkahelyi baleset fogalmát az alábbi lehetőségekből! (3 pont)

 
 
 

5. Milyen orvosi vizsgálatot (vizsgálatokat) kell az ágazatokban dolgozó munkavállaló tekintetében elvégeztetni a munkába állását megelőzően? (3 pont)

 
 
 

6. Az élelmiszer és italgyártás során használt romlandó alapanyagok tárolása során felmerülő penészesedéssel, rovarokkal és rágcsálókkal kapcsolatos kockázatokat, milyen dokumentációban kell feltüntetni?  (2 pont)

 
 
 
 

7. A túlzottan hideg, illetőleg meleg munkakörnyezetben, milyen mértékű munkaközi szünetek beiktatása és milyen időközönként szükséges? (2 pont)

 
 
 

8. Milyen típusú és hőmérsékletű védőital biztosítása szükséges a túlzottan hideg munkakörnyezetben dolgozó munkavállalók részére? (2 pont)

 
 
 

9. Milyen szempontoknak kell megfelelnie a megfelelően kialakított nedves munkakörnyezetnek? (3 pont)

 
 
 

10. A nedves munkakörnyezetben végzett tevékenység során a levegőbe kerülő vízpára milyen kóroki tényező terjedését segíti elő? (2 pont)

 
 
 

Munkabiztonság és munkaegészségügy komplex fejlesztése